Krocan celý bez drobů (cca 12–18 kg)
kat. č.: 10002134 kč/kg |
Země původu: ČR |
Trvanlivost: 5 dní |
Ten největší kus masa, který od nás můžete koupit. Krocani jsou opravdu velcí, tak si jen zkontrolujte, ať se vám vleze do trouby. Jinak jsou výbornou volbou pro grilování vcelku na otočném grilu. Maso potom můžete pomalu odřezávat po plátcích a výsledek bude nádherně propečený.
Pokud se ho rozhodnete péct v troubě, máme pro vás pár tipů pro dokonalý výsledek:
- osušeného krocana nasolte již 24 hodin předem směsí smíchanou z půlky šálku soli a 1 lžící prášku do pečiva (určitě vám trochu zbude)
- nechte ho překrytého alobalem a nasoleného odpočívat 24 hodin v ledničce (jestli se vám tam vleze)
- krocana pečte pomalu, začněte na 150 °C cca 5 hodiny
- místa, která by se mohla rychleji spálit, přikryjte během pečení alobalem (konce křídel, vrchní část stehen)
- po upečení nechte krocana cca 30 minut odpočívat (zakrytou alobalem) - šťáva se rovnoměrně rozloží
- pokud se vám na závěr pečení zdá kůže málo křupavá, zapněte troubu na maximální teploty, dokud není kůže upečená dozlatova