Krůta celá bez drobů (cca 6–8 kg)
kat. č.: 10000134 kč/kg |
Země původu: ČR |
Trvanlivost: 5 dní |
Chcete si na svůj slavnostní oběd upéct krůtu vcelku? Objednejte si ji u nás. Naše maso pochází z moravských farem a my garantujeme jeho kvalitu. Krůta je cca přibližně poloviční než celý krocan a máte také trochu jemnější maso.
Příprava dokonalé pečené krůty není nic pro začátečníky, ale jednou za rok stojí za to věnovat svůj čas tomuto skvělému pokrmu.
Ať už zvolíte jakýkoliv recept, tady máte od nás pár tipů jak na pečenou krůtu:
- osušenou krůtu nasolte již 24 hodin předem směsí smíchanou z půlky šálku soli a 1 lžící prášku do pečiva (určitě vám trochu zbude)
- nechte ji překrytou alobalem a nasolenou odpočívat 24 hodin v ledničce (jestli se vám tam vleze)
- krůtu pečte pomalu, začněte na 150 °C cca 4 hodiny
- místa, která by se mohla rychleji spálit, přikryjte během pečení alobalem (konce křídel, vrchní část stehen)
- po upečení nechte krůtu cca 30 minut odpočívat (zakrytou alobalem) - šťáva se rovnoměrně rozloží
- pokud se vám na závěr pečení zdá kůže málo křupavá, zapněte troubu na maximální teploty, dokud není kůže upečená dozlatova