Krůtí půlka (cca 3-4 kg)
kat. č.: 10001134 kč/kg |
Země původu: ČR |
Trvanlivost: 5 dní |
Je pro vás celá krůta velké sousto? Objednejte si jí půlku!
Naše maso pochází z moravských farem a my garantujeme jeho kvalitu. Krůtí maso je jemnější chuti než maso krocana.
Ať už zvolíte jakýkoliv recept, tady máte od nás pár tipů jak na pečenou krůtu:
- osušenou krůtu nasolte již 24 hodin předem směsí smíchanou z půlky šálku soli a 1 lžící prášku do pečiva (určitě vám trochu zbude)
- nechte ji překrytou alobalem a nasolenou odpočívat 24 hodin v ledničce (jestli se vám tam vleze)
- krůtu pečte pomalu, začněte na 150 °C cca 4 hodiny
- místa, která by se mohla rychleji spálit, přikryjte během pečení alobalem (konce křídel, vrchní část stehen)
- po upečení nechte krůtu cca 30 minut odpočívat (zakrytou alobalem) - šťáva se rovnoměrně rozloží
- pokud se vám na závěr pečení zdá kůže málo křupavá, zapněte troubu na maximální teploty, dokud není kůže upečená dozlatova
Recepty:
Cena/j.:
544 Kč
Dostupnost:
skladem