Krůtí stehno horní s kostí a kůží
kat. č.: 10007Výhodou krůtích stehen je jejich velikost. Jedno krůtí stehno vydá na minimálně dvě poctivé porce. Ideální volbou jsou pro hostiny, různé večírky, oslavy narozenin nebo rodinná setkání. Jejich největší předností je opravdu snadná příprava, kterou zvládne i kuchař začátečník. Maso přitom zůstává po upečení vždy měkké, šťavnaté a chutné.
A jak krůtí maso upravovat? Obecně lze říci, že jemnou chuť krůtího masa je dobré vždy něčím doplnit. Záleží na vás, zda přidáte bylinky, hořčici, ostřejší koření nebo podlijete pivem či vínem.
Pokud chcete doplnit k masu zeleninu, nejdříve stehna zprudka opečte, vytáhněte a do výpeku dejte orestovat oblíbenou zeleninu ( cibuli, pórek, mrkev, rajčata, řapíkatý celer, papriku). Maso vraťte, podlijte vývarem s trochou bílého vína, případně přidejte oblíbené bylinky (tymián, petrželku, šalvěj). Takto připravené duste pod pokličkou cca 2-3 hodiny do měkka.
Stehna se hodí i pro přípravu asijských směsí s výraznými ingrediencemi jako zázvor a chilli.
Recepty:
Země původu: ČR
Trvanlivost: 5 dní