Krůtí kebab
Další tip na využití krůtího masa na grilu, tentokrát v podobě oblíbeného kebabu. Pro tento recept se nejvíce hodí tmavé krůtí maso - tedy maso ze stehen. Chuť kebabu je dána především orientální směsí koření. My vám nabízíme naši oblíbenou kombinaci, ale nemusíte se bát experimentovat a vyzkoušejte vlastní. Ne všem je totiž po chuti římský kmín.
Kebab můžete podávat s opečeným arabským chlebem pita nebo k němu připravte rýžový salát pilaf.
Kebab můžete podávat s opečeným arabským chlebem pita nebo k němu připravte rýžový salát pilaf.
Ingredience:
0,5 kg mletého krůtího masa
1 cibule
1 lžička mletého koriandru
1 lžička římského kmínu
3 stroužky česneku
sůl, pepř
olej
1 cibule
1 lžička mletého koriandru
1 lžička římského kmínu
3 stroužky česneku
sůl, pepř
olej
Jak na to?
V hmoždíři roztlučeme římský kmín a smícháme jej s koriandrem. Cibuli nakrájíme na drobno a pořádně promícháme s masem, kořením a přiměřeným množství soli. Směs necháme hodinu v ledničce odležet.
Navlhčenýma rukama tvoříme válečky, které propíchneme špejlí nebo grilovací jehlou. Potřeme je olejem a grilujeme cca 15 minut na grilu nebo grilovací pánvi.
Pokud použijete špejle, nezapomeňte je před použitím namočit ve vodě, aby při grilování nechytly od ohně.
Navlhčenýma rukama tvoříme válečky, které propíchneme špejlí nebo grilovací jehlou. Potřeme je olejem a grilujeme cca 15 minut na grilu nebo grilovací pánvi.
Pokud použijete špejle, nezapomeňte je před použitím namočit ve vodě, aby při grilování nechytly od ohně.