Krůtí rolky se zelenými fazolkami a mrkví
Netroufáte si na “velké” rolády z krůtího masa? Vyzkoušejte malé rolky, které jsou na přípravu mnohem jednodušší. Počítejte s jednou rolkou na jednu porci. Co se týče náplně, využijte sezónní zeleniny nebo zásob v ledničce. Nezapomeňte ale dovnitř vložit máslo a obalit rolku slaninou. Zabráníte tak vysušení masa.
My jsme je naplnili čerstvými fazolovými lusky a mrkví přímo ze zahrádky.
Ingredience:
1 kg krůtího prsa
15 zelených fazolových lusků
5 mladých mrkviček nakrájených na úzké špalíčky
5 plátků másla
5 plátků anglické slaniny
5 stroužků česneku
5 plátků nivy
sůl, pepř
Jak na to?
Krůtí prso rozřízneme tak, aby nám vznikl co největší plát masa. Ten potom rozklepeme přes igelitový sáček nebo folii. Nařežte na cca pět obdélníků, ze kterých budete tvořit rolky. Ty osolíme a opepříme z obou stran.
Na každý plátek masa rozdrťte jeden stroužek česneku, položte 3 lusky, 3 špalíčky mrkve, plátek nivy a másla. Plátek srolujte a obalte plátkem slaniny. Aby výsledek lépe držel tvar, můžeme si pomoci párátky nebo jehlami na maso. A můžeme dát péct do pekáčku.
Maso podlijeme trochou vody a pečeme přibližně hodinu při 190 °C. Během pečení maso podléváme výpekem a obracíme.
K tomuto masíčku ladí brambory na všechny způsoby - vařené, pečené nebo bramborová kaše.