Těstoviny s krůtím masem ve smetanové omáčce
Pro milovníky těstovin a krůtího masa tu máme nový recept inspirovaný italskou kuchyní. V receptu je použito maso z krůtích stehen, pokud ale máte raději jemnou chuť krůtích prsou, nebojte se je použít.
Ingredience:
1 krůtí stehno
300 g žampionů (očištěné a nakrájené na plátky)
1 kelímek smetany na vaření
1 hrst nastrouhaného parmazánu
3 stroužky česneku
olivový olej
sůl, pepř
300 g žampionů (očištěné a nakrájené na plátky)
1 kelímek smetany na vaření
1 hrst nastrouhaného parmazánu
3 stroužky česneku
olivový olej
sůl, pepř
uvařené těstoviny (uvedené množství masa je na cca 0,75 kg těstovin)
Jak na to?
Krůtí stehno omyjeme a dáme do pekáče, osolíme a opepříme, podlijeme trochou vody. Dáme péct na cca 1,5 hodiny do trouby na 180°C, dokud není maso měkké. Maso po upečení obereme a nakrájíme na kousky. Případně můžeme využít maso z již upečené krůty.
Ve velké pánvi nebo rendlíku rozpálíme olivový olej a orestujeme plátky žampionů, až se vypaří šťáva, kterou pustily. Přidáme na plátky nakrájený česnek, smažíme maximálně 2 minuty, tak aby česnek nezhořkl. Zalijeme smetanou a necháme ji na mírném ohni trochu zhoustnout, osolíme, opepříme. Přidáme kousky masa, nastrouhaný parmazán a uvařené těstoviny. Vše promícháme a necháme ještě pár minut na mírném ohni spojit všechny ingredience.
Můžeme posypat čerstvou petrželkou nebo pažitkou.
Můžeme posypat čerstvou petrželkou nebo pažitkou.