Zeleninový salát s krůtím masem
Hubnete do plavek? Nezapomeňte do svého jídelníčku zařadit nejkvalitnější dietní maso a to krůtí. Využijte první jarní zeleninu, inspirujte se našim receptem nebo experimentujte dle vlastní chuti.
Na marinované krůtí maso:
0,5 kg krůtího prsa nakrájené na malé kousky
1 lžička sójové omáčky
2 lžíce olivového oleje
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžička sušeného oregana
šťáva z půlky citrónu
1 lžička černého sezamového semínka
Maso naložíme do marinády smíchané ze všech ingrediencí kromě sezamového semínka. Necháme marinovat minimálně 2 hodiny, raději ale déle v ledničce. Poté upečeme maso “na sucho” na grilovací pánvi. Při závěru posypeme černým sezamem.
Na salát:
200 g rukoly
200 g cherry rajčátek nakrájené na půlky
1 červená cibule nakrájená na proužky
Na zálivku:
1 lžička majonézy
1 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce oblíbených bylinek (pažitka, saturejka, meduňka,..)
sůl
Zeleninu na salát lehce promícháme přímo na talíři. Posypeme lehce vychladlým krůtím masem. Zálivku přidáváme až při servírování.