Asijské krůtí koule v bagetě
Klasika asijského fastfoodu, to jsou masové koule v bagetě. My jsme pro vás připravili verzi s omáčkou bánh mí a spoustou koriandru. Samozřejmě nesmí chybět krůtí maso.
Ingredience na 6 porcí:
Na koule:
750 g mletého krůtího masa
½ svazek čerstvého koriandru
1-2 vejce
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
1 chilli paprička
1 stonek citronové trávy (nemusí být)
sůl a pepř
olej na opékání
Na omáčku:
½ hrnku sladké chilli omáčky
2 lžíce teriyaki omáčky
1 lžíce rybí omáčky
Na dokončení:
6 malých baget
2 hrnky nastrouhané mrkve
svazek jarní cibulky nakrájené na kolečka
1 červená chilli paprička nakrájená na tenká kolečka
½ svazek koriandru
2-4 lžíce majonézy
sezamová semínka
limeta na pokapání
Jak na to?
Všechny ingredience na koule promíchejte v míse (kromě oleje) a vytvarujte menší kuličky (cca v průměru 2 cm). V pánvi rozpalte olej a kuličky na něm opečte do zlatova.
V míse rozšlehejte ingredience na omáčku a přilejte ji k opečeným kuličkám. Snižte na mírný plamen a promíchejte, aby se kuličky v omáčce obalily. Vařte asi 10 minut.
Bagety rozřízněte podélně (ale úplně nedořízněte). Lehce potřete majonézou, posypte nastrouhanou, mrkví a jarní cibulkou. Položíme koule, zakápneme zbytkem omáčky z pánve a limetkou, posypeme sezamem, chilli papričkou a koriandrem.
Aby celá dobrota držela při sobě, můžeme zpevnit párátky.