Fazolová polévka s krůtí klobáskou
Na tuto polévku použijte jakékoliv klobásky z naší nabídky. milovníky ostřejších chutí doporučujeme paprikovou klobásu. Fazolová polévka je hustá, sytá a na podzim příjemně zahřeje. S pečivem vám nahradí i oběd.
500 klobásek
2 cibule (nakrájená najemno)
1 červená paprika
2 konzervy sekaných rajčat
2 konzervy červených fazolí
2 lžíce worcesterské omáčky
2 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce třtinové cukru
Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a přidáme na kolečka nakrájené klobásy a opečeme je dozlatova. Přidáme cibuli, paprika a opékáme dalších 5 minut. Přilijeme sekaná rajčata, worcestrovou omáčku, dijonskou hořčici a cukr. K tomu ještě vlijeme jednu vyprázdněnou plechovku vody. Osolíme a opepříme a vaříme na mírném ohni cca 15 minut. Fazolezcezte a přidejte do polévky. Vařte ještě minimálně 15 minut, aby se chutě prolnuly. Pokud se vám polévka, zdá příliš hustá, můžete ji ještě ředit vodou.