Gnocchi s krůtí klobásou, špenátem a rajčaty
Letní aranžmá plné letních surovin a hlavně s rychlou úpravou. Italské ingredience doplněné poctivou, kvalitní a lehkou krůtí klobásou.
250 g bramborové gnocchi (ideálně chlazené)
1 střední cibule (oloupaná a nakrájená na klínky)
2 nožičky paprikové krůtí klobásy (pokrájené na tenké plátky)
200 g cherry rajčat (přepůlených)
1 hrst sušených rajčat
1 hrst čerstvého baby špenátu nebo nakrájených špenátových listů
sůl a čerstvě namletý pepř
olivový olej
listy petrželky na závěrečné zdobení
parmazán na ozdobení
Uvařte gnocci dle návodu na obalu, raději dobu kratší, protože rozvařené noky se špatně opékají.
Oloupanou a na klínky pokrájenou cibuli opečte spolu s nakrájenou klobásou a sušenými rajčaty na rozpáleném olivovém oleji.
Jakmile jsou opečeny do zlatova, vyndejte je děrovanou naběračkou z pánve stranou na talíř. Do výpeku v pánvi přidejte okapané gnocchi a opékejte do křupava zhruba 5 minut. Pak je osolte a do pánve vraťte již opečenou cibuli s klobásou a sušenými rajčaty, přidejte rozpůlené rajčata a špenát, ještě chvíli prohřívejte až špenát zavadne a rajčata trochu povolí (cca 5 minut).
Servírujte posypané petrželkou a plátky parmazánu.