Krůtí aspik
Hledáte netradiční delikatesu na váš slavnostní stůl? A co vyzkoušet ověřený recept našich babiček - krůtí aspik? Pokud si pohrajete s designem a úpravou, může vzniknout opravdu originální dílko. Do aspiku můžete využít uvařené maso z polévky nebo naši výběrovou šunku nakrájenou na malé kostičky.
Ingredience:
vařené krůtí maso nebo krůtí šunka
vařená mrkev
vařený hrášek
vařená kukuřice
případně ještě vařené vejce
sypká želatina
Přichystáme si nádoby, které využijeme na tvarování aspiku. Můžeme využít podlouhlou formu na srnčí hřbet, formičky na muffiny nebo malé bábovičky. Případně lze využít i velkou formu na bábovku.
Formu vymažeme olejem a začneme vrstvit ingredience. Každou vrstvu jemně přitlačíme a napěchujeme. Zamezíme tak případnému promíchání vrstev při zalévání aspiku.
Sypkou želatinu připravíme podle návodu a vlijeme ji do připravených formiček. Necháme ztuhnout, ideálně přes noc v ledničce. Můžeme podávat na s chlebem, octem a cibulí nebo koprem.