Krůtí biryani s kari
Biryani je skvělá pečená rýže, která pochází z indické kuchyně. Má mnoho variant a my vám přinášíme naši oblíbenou kombinaci rýže basmati a krůtích medailonků.
Ingredience pro 4-6 osob:
750 g krůtích medailonků
125 ml kari pasty tikka
2 velké cibule, nakrájená na proužky
200 g rýže basmati
375 ml drůbežího vývaru
1 lžíce másla
1 lžíce rostlinného oleje
sůl a pepř
K podávání:
250 ml řeckého jogurtu
čerstvé bylinky (máta, koriandr, bazalka)
indické placky naan
Jak na to?
Maso smícháme s kari pastou a necháme ho odležet minimálně na 3 hodiny nebo přes noc v ledničce.
Troubu předehřejeme na 180 °C. V pekáči vhodném i do trouby rozpálíme olej smíchaný s máslem a opečeme na něm dozlatova cibuli.
Mezitím si propláchneme pod tekoucí vodou rýži. Maso přidáme do pekáče na vysmaženou cibuli, přidáme propláchlou rýži a promícháme. Zalijeme vývarem a přikrytý pekáč přemístíme do rozpálené trouby. Pečeme přibližně 2 hodiny. Maso by mělo být krásně měkké a zůstat šťavnaté. Osolíme a opepříme.
Jogurt smícháme s nasekanými bylinkami a podáváme spolu s plackami. s hotovou rýží s masem.