Krůtí Calzone
Chcete oživit svůj jídelníček? Vyzkoušejte italské plněné kapsy zvané calzone, které pocházejí z Neapole. My jsme je naplnili našimi výbornými uzenými krůtími prsíčky, výraznějším sýrem a olivami.
Ingredience na těsto:
10 g čerstvého droždí
330 g hladké mouky
8 g soli
10 ml olivového oleje
snítky rozmarýnu a sušené oregano
Na náplň:
15 dkg uzených krůtích prsou
10 dkg mascarpone
1 rajče nakrájené na plátky
hrst oliv
10 dkg uzeného sýru nebo mozzarelly
sůl, pepř
Droždí rozdrobte do 30 ml teplé vody, posypte hrstkou mouky a nechte 10 minut vzejít kvásek. V míse (nejlépe od robotu) smícháme zbývající mouku, sůl, olivový olej a trochu sušeného oregana.Vlijeme 100 ml vlažné vody a kvásek a pořádně prohněteme (cca 10 minut v robotu na stupeň “jedna”). Těsto v míse přikryjeme čistou utěrkou a necháme 1,5 hodiny kynout v pokojové teplotě.
Jak na to?
Troubu si předehřejte na 220 °C a vykynuté těsto rozdělte na dva bochánky. Ty rozválejte na válu poprášeného moukou na dvě velká kola (jako pizzy). Dejte na pečící papír na plechu. Polovinu namazejte mascarpone, osolte a opepřete. Poklaďte uzenými krůtími prsy, plátky rajčat, olivami a nakrájeným sýrem. Pokapejte olivovým olejem a zbývající polovinu těsta překlopte. Měla by vám vzniknout kapsa. Okrajte přitlačte vidličkou, aby se vám kapsa nerozjela, případně zahněte dolů. Obě kapsy potřete olivovým olejem, posypte hrubou solí, oreganem a rozmarýnem.
Pečeme v troubě předehřáté na 220°C cca 20-25 minut.
Podáváme se zeleninovým salátem.