Krůtí frikadely
Karbanátky v různých variantách jsou známé po celém světě. Frikadelky jsou německou variantou, kdy jsou kousky menší, doplněnou ovesnými vločkami, hořčicí a kořením. Vyzkoušejte jejich jemnou krůtí verzi.
Hodí k obědu nebo večeři, podávají se s bramborovou kaší, bramborami nebo bramborovým salátem. Můžete je s sebou přibalit i na výlet spolu s bílým pečivem.
Ingredience:
500 g mletého krůtího masa (ze stehenních řízků)
130 g ovesných vloček
1 vejce
100 ml mléka
1 houska nakrájená na malé kousky
1 cibule (nakrájená na jemno)
2 lžičky plnotučné hořčice
2 stroužky drceného česneku
majoránka
sůl a pepř
olej na smažení
Jak na to?
Do mléka dáme nakrájenou housku a necháme ji vsáknout mléko. V míse smícháme maso, cibuli, vločky, vejce, , majoránku, česnek, hořčici a housky s mlékem. Osolíme a opepříme a ručně pečlivě promícháme. Necháme minimálně půl hodiny v ledničce odpočinout.
Tvarujeme malé karbanátky o průměru cca 5 cm, které by neměly být vyšší než 2 cm, aby se rovnoměrně propekly.
V hlubší pánvi nebo rendlíku rozehřejeme olej (minimálně 1 cm vrstvu) a smažíme 5 minut z obou stran.
Můžeme podávat tradičně s bramborovým salátem bez majonézy, bylinkovým dipem nebo jen tak s čerstvým chlebem.