Krůtí gulášová polévka se zeleninou
Tato sytá gulášová polévka může být zároveň hlavním chodem. Díky dietnímu krůtímu masu a velkého množství letní zeleniny je skvělou volbou pro babí léto. Využijete přebytky ze zahrádky a opravdu si pochutnáte.
Ingredience:
600 g krůtích prsou
300 g rajčat
1 velká paprika
1 cibule
1 mrkev
1 větší brambora
500 ml vývaru
100 g rajského protlaku
50 ml olivového oleje
1 lžička sušené papriky
pepř
tymián
sůl
Jak na to?
Maso nakrájíme na malé kostky, osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky, mrkev můžeme nastrouhat. V hrnci na rozpáleném oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme maso a sušenou papriku. necháme ze všech stran zatáhnout. Přidáme na kousky nakrájenou papriku a mrkev. Společně opékáme asi 5 minut.
Poté do základu přidáme rajčatový protlak a vše zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, přidáme rajčata a brambory. Vaříme dalších 15 minut, dokud nejsou brambory měkké. Nakonec dochutíme solí, pepřem a nasekaným čerstvým tymiánem.
Na závěr můžeme přidat pro pikantnější chuť jednu nakrájenou chilli papričku
Podáváme s chlebem.