Krůtí karbenátky
Na cesty nemusíte balit jenom řízky. I karbanátky jsou pohodlnou cestovní variantou.
My vám přinášíme trochu nezvyklý recept s jablky a šalvějí. Případně je můžete podávat spolu s pečenou zeleninou nebo ugrilovat pro své hosty na zahradní párty.
Ingredience:
½ kg mletého krůtího masa
1 jablko nasekané nadrobno
1 malá hrst čerstvé šalvěje nasekané nadrobno
1 lžíce agávového sirupu
sůl
pepř
Jak na to?
Mleté maso smícháme s jablkem, šalvějí, sirupem, solí a pepřem. Dáme uležet na 2 hodiny do lednice. Poté maso tvarujeme do karbanátků. Dobře to jde, pokud máte ruce navlhčené vodou. Opékáme je na troše oleje na vyšší teplotu, cca 5 minut z obou stran.
Náš tip: Udělejte si první karbanátek zkušební a případně směs dolaďte ještě solí a pepřem. U mletého masa se těžko odhaduje množství soli.