Krůtí kari
Je libo indická kuchyně? Uvařte si krůtí kari s dušenou rýží podle našeho receptu. Indická kuchyně je totiž láska na celý život.
Ingredience:
600 g vykostěných krůtích stehen bez kůže
1 plechovka kokosového mléka
kousek čerstvého zázvoru (nastrouhaný)
3 stroužky česneku (oloupané a drcené)
20 nesolených kešu ořechů (trochu podrcených)
1 lžíce kari koření
1 lžička sušené papriky (pro milovníky ostrých chutí pálivá)
1 lžička garam masaly
1 cibule (nakrájená na kostky)
2 lžíce oleje
vývar dle potřeby
sůl
pepř
koriandr na ozdobení
Jak na to?
Krůtí maso omyjeme a nakrájíme na kostky. V pánvi si rozehřejeme olej a maso na něm zprudka ze všech stran orestujeme. Vyndáme ho a dáme bokem.
Na stejné pánvi necháme zesklovatět cibulku, přidáme koření, které na oleji rozvoníme a lehce orestujeme. Přidáme drcený česnek, drcené kešu ořechy a zázvor, které jen velmi krátce opečeme. Zalejeme plechovkou kokosového mléka a vrátíme zpět maso. Osolíme a opepříme.Necháme probublávat, dokud není maso měkké. V případě potřeby přidáváme drůbeží vývar.
Podáváme s dušenou rýží, ozdobené lístky koriandru.