Krůtí kari s bramborami
Exkurze do indické kuchyně může být i z klasických “českých” surovin, jen je potřeba se dobře zásobit indickým koření - kvalitní kari směsí, garam masalou, koriandrem a dalšími. To už naštěstí dnes není problém a tak vám přinášíme vychytaný recept s krůtou a bramborami v hlavní roli.
Ingredience:
Ingredience:
300 g krůtích prsou
300 g brambor
2 větší mrkve
1 červená paprika
2 dcl vývaru (zeleninového nebo drůbežího)
2 lžíce kari
1 lžička garam masaly
1 lžička mletého koriandru
1 lžička římského kmínu
1 lžička uzené papriky
3 stroužky česneku
čerstvý koriandr nebo petrželka
olej
sůl
Jak na to?
Maso, brambory, mrkev a papriku pokrájejte na kostky. Nejprve na oleji orestujte všechno koření. Když se rozvoní, přidejte maso a nechejte ho zatáhnout. Osolte, přisypte brambory a mrkev, podlijte vývarem do výšky směsi, přiklopte a duste přibližně 45 minut dokud není maso měkké.
Pak přidejte papriku a posekaný česnek a ještě 15 minut provařte.
Dochuťte solí a při podávání posypte čerstvým koriandrem nebo petrželkou.