Krůtí kebab s petrželkovou salsou
Krůtí kebab zase trochu jinak, tentokrát s jinou směsí koření na opravdu arabský způsob. Rozhodně nejde o žádnou klasiku. Budete překvapeni, jak netypické koření na grilu zvýrazní chuť masa.
Ingredience:
900 g krůtích prsou
špetka mletého kardamomu
špetka mleté skořice
citron
bílý vinný ocet
olivový olej
máslo
sůl
Jak na to?
Marinádu smícháme z bílého vinného octa, olivového oleje, koření a soli. Krůtí prsa nakrájíme na menší kousky a necháme v marinádě odpočívat minimálně hodinu. Maso potom napícháme na jehly a grilujeme ze všech stran dohromady cca 15 minut.
Kebab můžeme podávat s pita chlebem, listovým salátem a petrželkovou salsou:
hrst hladkolisté petrželky
2 masitá rajčata
červená cibule
sůl
pepř
olivový olej
šťáva z citronu
Vše nakrájíme na malé kousky a v míse smícháme s olivovým olejem a šťávou z citronu.