Krůtí kofty
Kofty jsou tradičním jídlem řecké kuchyně, podávají se nejlépe s chlebem pita a zeleninovým salátem na řecký způsob. Jsou skvělou volbou pro grilování a posezení s přáteli.
Ingredience:
500 g mletého krůtího masa
1 vejce
3 lžíce strouhanky
1 cibule (nakrájená na drobné kousky)
1 svazek petrželky (nasekaný)
2 stroužky česneku (prolisované)
špetka chilli (množství záleží na vás)
½ lžičky římského kmínu
pepř
sůl
Jak na to?
Ve velké míse smícháme krůtí maso s ostatními ingrediencemi a necháme hodinu v ledničce odležet. Potom mokrýma rukama tvarujeme malé válečky, které napichujeme na špejle. Špejle můžeme také cca hodinu před napichováním nechat namočené ve vodě, nebudou se potom připalovat na grilu. Můžeme ozdobit semínky granátového jablka a zbytkem petrželky.
Pečeme na grilu nebo na pánvi ze všech stran. Podáváme s pitou a salátem tzatziky.