Krůtí kousky v arašídové omáčce
Arašídové máslo si nemusíte jen mazat na tousty. Vyzkoušejte ji i s krůtím masem. Připravili jsme pro vás recept “šmrnclý” indickou kuchyní, který si určitě zamilujete.
Ingredience:
500 g krůtích prsou nakrájených na kousky
šťáva z půlky citronu
100 g arašídového másla
400 ml kokosového mléka
400 g konzerva krájených rajčat
1 nasekaný stroužek česneku
2 lžičky nastrouhané zázvoru
2 lžičky koření garam masaly
1 chilli paprička nakrájená na tenké kroužky (pokud nemáte rádi pikantní, vynechejte)
2 lžíce rostlinného oleje
svazek koriandru na ozdobení
rýže k podávání
Jak na to?
V hluboké mísy promíchejte maso nakrájené na kousky a šťávu z citronu. Dejte minimálně na dvě hodiny uležet do ledničky. Maso bude krásně křehké.
V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a po dávkách na něm opečte maso do zlatova.
Do větší pánve dejte zbývající lžíci oleje a opékejte na ní asi minutu česnek, zázvor, garam masalu a chilli papričky. Koření by se mělo krásně rozvonět. Vmíchejte arašídové máslo, kokosové mléko a sekaná rajčata. Společně prohřejte a přidejte osmažené kousky krůtího masa.
Odkryté vařte na mírném plameni cca 30 minut. Omáčka by měla trochu zhoustnout.
Podávejte s rýží basmati a ozdobte čerstvými lístky korinadru.