Krůtí krémová polévka
Zdravá a silná masová polévka nemusí být jen vývar se zeleninou. Vyzkoušejte i jemnější krémovou verzi plnou masa a sezónní zeleniny. Milují ji především děti, ale i vy si pochutnáte.
Ingredience:
1 krůtí stehno (odkazy do e-shopu)
1 krůtí krk (odkazy do e-shopu)
1 cibule
3 střední brambory
bílá část pórku
1 smetana na vaření
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
1 bobkový list
lžička soli
Jak na to?
Maso opláchneme pod studenou vodou a dáme spolu s oloupanou cibulí, solí a kořením do hrnce. Zalijeme studenou vodou tak, aby všechny ingredience byly pod vodou, a přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni dokud není maso měkké. Mělo by jít pěkně odlupovat od kosti. Jakmile maso změkne, vytáhneme jej bokem na talíř a do vývaru přidáme oloupané brambory nakrájené na kousky a pórek na kolečka. Necháme vařit přibližně dalších 15 minut. Pokusíme se vybrat všechno koření, hlavně bobkový list. Vývar rozmixujeme a smícháme se smetanou na vaření.
Maso ze stehen obereme a přidáme zpět do polévky.
Podáváme s čerstvou petrželkou