Krůtí kuličky se švestkovou omáčkou
Krůtí kuličky můžete podávat jako součást španělských tapas nebo jako skvělou večeři, spolu s čerstvým pečivem. Samozřejmě k nim můžete uvařit bramborovou kaši a skvělý oběd máte cobydup. Švestková omáčka k nim je delikátní, ale hodí se i domácí tatarka.
Ingredience:
500 g mletého krůtího masa (osoleného)
2 střední cibule nakrájené na jemno
lžíce sekaných bylinek (tymián, petrželka, koriandr)
2 lžíce medu
1 lžíce worcestrové omáčky
90 g rozdrobeného toustového chleba
Na omáčku:
300 g švestkových povidel
4 lžíce jablečného octa
špetka mletého zázvoru a chilli
sůl, pepř
Jak na to?
Ingredience na kuličky dejte do mísy a prohněťte. V mokrých dlaních potom vyvalujte malé kuličky. Pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem a dejte na půl hodiny do chladu.
Potom pekáč dejte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 20 minut.
Mezitím budete mít čas na švestkovou omáčku - povidla, ocet, zázvor a chilli dejte do rendlíku a za stálého míchání přiveďte k varu. Osolte, opepřete a vařte asi 30 minuty. Nechte vychladnout a podávejte ke kuličkám.