Krůtí maso na thajský způsob
Univerzální recept na oblíbené asijské nudle, který vás nadchne svou jednoduchostí.
Ingredience:
400 g krůtích prsou (bez kostí a bez kůže), nakrájených na cca 4x1 cm hranolky
300 g oblíbených rýžových nudlí
1 lžíce sezamového oleje
300 g směsi zeleniny nakrájené na proužky (mrkev, fazolové lusky, pórek, jarní cibulka)
1 červená cibule (nakrájená na plátky)
1 lžíce rybí omáčky
2 stroužky česneku
1 lžička mletého chilli koření
šťáva z půlky limety
Jak na to?
Rýžové nudle připravte podle návodu. V pánvi wok rozpalte olej a vsypte maso. Orestujte ho ze všech stran. Přihoďte proužky zeleniny, cibuli a opékejte na mírnějším ohni přibližně pět minut. Na poslední minutu přidejte nasekané stroužky česneku.
Vmíchejte limetkovou šťávu, chilli koření, rybí omáčku a čerstvou chilli papričku nakrájenou na plátky. Prohřívejte ještě asi 3 minuty. Nakonec přidejte uvařené nudle a promíchejte.