Krůtí Pho ga
Milujete vietnamskou kuchyni? Tak to určitě znáte celosvětově oblíbenou polévku Pho ga. Vyzkoušejte ji i v krůtí verzi. Polévka je sytá a můžete ji jíst kdykoliv během dne.
Ingredience:
3 krůtí krky
1 cibule
kousek zázvoru (1-2 cm)
3 hvězdičky badyánu
kousek skořicového svitku
2 jarní cibulky
hrst čerstvého koriandru
hrst čerstvé bazalky thajské
1 chilli paprička
250 g rýžových nudlí
sůl
miska klíčků mungo fazolek (k podávání)
kousek limetky (k podávání)
Na octovou omáčku:
6 stroužků česneku
1 chilli paprička
100 ml rýžového octa
Jak na to?
Krůtí krky dejte do hrnce, zalijte 1,5 litrem studené vody a uvařte vývar (cca 1,5 hodiny). Mezitím si připravte octovou omáčku. Oloupaný česnek nakrájejte na tenké plátky, chilli papričku včetně semínek pokrájejte na tenká kolečka, přimíchejte do rýžového octa a nechte odležet.
Vývar zceďte a oberte maso od kostí.
Oloupanou cibuli nakrájejte na hrubší kostky a potom spolu s badyánem, skořicí a na plátky nakrájeným zázvorem opražte na sucho v pánvi. Trochu vývaru (cca 2 naběračky) přidejte do pánve a vařte na mírném ohni 15 minut, do vývaru by měly přejít všechny chutě koření a cibule. Vývar z pánve poté vlijte přes sítko zpět do větší části vývaru. Osolte a přidejte obrané maso.
Jarní cibulky očistěte, odřízněte z nich kořínky a nakrájejte na jemná kolečka. Bylinky nasekejte na kousky (několik lístků bazalky si nechte na ozdobu polévky při servírování). Výhonky munga rozložte na cedník a zpařte je vroucí vodou. Rýžové nudle připravte podle návodu na obalu a potom je rozdělte do polévkových misek. Zalijte vývarem s masem, zasypejte jarní cibulkou, nasekanými bylinkami a výhonky munga.
Na dochucení podávejte octovou omáčku a limetky nakrájené na čtvrtiny.