Krůtí plátky na citronech a kapary
Krásná kombinace, která není v našich končinách příliš obvyklá. Drůbeží maso v kombinaci s citrusy je kouzelné duo, které jsme ještě podpořili výraznou chutí kapar.
Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.
Ingredience:
4 krůtí plátky (ideálně prsa - cca 800 g masa)
2 lžíce másla
1/2 citronu v bio kvalitě (nakrájených na plátky)
2 lžičky kapar
5 stroužků česneku
2 dcl drůbežího vývaru nebo vody
sůl
pepř
olej
Jak na to?
Krůtí plátky lehce naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Na pánvi si rozpálíme olej a plátky z obou stran necháme zatáhnout. Díky tomu zůstane maso více šťavnaté a nebude uvnitř vysušené.
Ve vymaštěném pekáčku dáme pod každý plátek masa tenký plátek citrónu, nahoru poklademe plátkem másla a zbylými plátky citrony.
Do vývaru přidáme kapary a rozdrcený česnek. Zalijeme touto směsí a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 40 minut na 180°C. Maso by mělo být ve výpeku přibližně do poloviny ponořené, takže pokud se nám zdá, že je ho málo přidáme trochu vody.
Do trouby, předehřáté na 200 °C, dáme zapékací misku s kuřecími stehny. Pečeme 30 až 40 minut, až kuře zezlátne a vytvoří kůrčičku. Občas při pečení přelijeme maso výpekem s vývarem.