Krůtí řízky v mandlové strouhance
Sezóna řízků je tu a my vám přinášíme tip na obměnu tohoto oblíbeného jídla. Strouhanku jsme nahradili mletými mandlemi a parmazánem, doplnili orientálním kořením a přidali tak k jemnému krůtímu masu další chuťový rozměr. Aby byly řízky zdravější, dali jsme je péct do trouby.
Ingredience:
0,5 kg krůtího masa (ideálně prsa nebo medailonky - odkaz)
100 g mletých mandlí (mandle spaříme vařící vodou, oloupeme slupky a nameleme)
40 g strouhané parmazánu
1 vejce
½ lžičky skořice
½ lžičky římský kmín
sůl, pepř
tuk na pečení
Jak na to?
Krůtí maso nakrájíme na menší plátky a rozklepeme. Maso osolíme a opepříme.
Nachystáme si plech, který vymažeme tukem. Troubu rozehřejeme na 200 °C a dáme do ní rozehřát i plech s tukem
V ploché misce smícháme mandle s parmazánem. V druhé potom rozmícháme vajíčko s cca 2 lžícemi vody, kořením a solí. Maso nejprve obalíme ve vajíčkové směsi a potom v suché. Položíme na rozpálený plech.
Pečeme cca 15 minut, potom řízky obratíme. Budou tak pěkně opečené z obou stran.
Podáváme s bramborami.