Krůtí roláda s bylinkovým pestem
Kdy jindy využít sílu mladých bylinek než na jaře? Jejich chuť krásně doplní roládu z krůtího masa. Doporučujeme rozklepané krůtí prsa nebo vykostěný stehenní řízek. Díky své velikosti se s masem dobře pracuje a zatočení rolády je hračka.
Ingredience:
plát krůtích prsou nebo vykostěný stehenní řízek (s kůží)
1 svazek čerstvých bylinek (bazalka, libeček, petrželka, pažitka, medvědí česnek)
50 g parmazánu
5 stroužků česneku
2 hrsti loupaných mandlí
sůl a čerstvě mletý pepř
3 lžíce olivového oleje
máslo
Jak na to?
Bylinky rozmixujeme společně s olejem, mandlemi, česnekem, solí a pepřem do hladkého pesta.
Maso položíme kůží dolů a rozklepeme do tloušťky cca 0,5-1 cm. Osolíme a natřeme rovnoměrně připraveným bylinkovým pestem.
Opatrně pevně zamotáme do rolády. Aby roláda držela, můžeme si pomoci potravinovým provázkem. Zabalíme ji do alobalu a dáme péct v pekáčků na 160 °C cca 40 minut.
Pak roládu vyjmeme, odstraníme alobal, dáme ji zpět do pekáčku, poklademe kousky másla a pečeme při 200 °C ještě asi 20 minut dozlatova.
K této roládě jsou skvělé brambory a to buď bramborová kaše nebo nové vařené brambůrky s máslem a pažitkou.