Krůtí sekaná
Tato sekaná je prostě neodolatelná! Při jejím pečení doporučujeme dát do trouby nádobu s vodou. Sekaná potom tolik nepraská a výsledek je geniální!
Ingredience:
120 g krůtí šunky (nakrájené nahrubo)
1 kg mletého tmavého krůtího masa (ze stehen)
½ hrnku ovesných vloček
½ hrnku plnotučného mléka
1 vejce
1 cibule nakrájená nahrubo
2 velké stroužky česneku (nasekané nahrubo)
2 lžičky čerstvého tymiánu
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce worcesterské omáčky
2 lžíce kečupu + na potření
2,5 lžičky soli
čerstvě mletý pepř
V robotu smíchejte krůtí šunku, cibuli, česnek, tymián a na hrubo rozmixujte, pozor aby jste ji nerozmixovali až do kaše! Ve velké pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm rozmixovanou směs. Jakmile začne zlátnou, stáhneme z plotny a necháme ji vychladnout. Mezitím dáme do mísy vločky a zalijeme mlékem, worcestrovou omáčkou, kečupem. Promícháme, osolíme, opepříme a necháme odpočinout, aby vločky nasákly směs. Přidáme směs z pánve, mleté krůtí maso a pořádně propracujeme rukama.
Sekanou vytvarujeme do šišky a potřeme kečupem (udělá krásnou křupavou kůrčičku). Pečeme 45 minut 190 °C.
Podáváme s bramborovou kaší nebo pečenou zeleninou.