Krůtí sekaná s bylinkami
Krůtí sekaná je skvělá věc, a pokud ji doplníte voňavými bylinkami nebo třeba špenátem, budete příjemně překvapeni její silnou chutí. Výběr bylinek necháme na vás, ale my jsme přidali šalvěj, špenát, bazalku a výsledek byl delikátní.
Ingredience:
500 g mletého krůtího masa (doporučujeme krůtí stehna )
100 g špenátu a trochu bylinek dle chuti
1 rohlík
200 ml mléka
1 vejce
1 lžíce nastrouhaného parmazánu
1 stroužek česneku
nastrouhaná kůra z ½ citronu
máslo
sůl
pepř
Jak na to?
Rohlík rozdrobíme do mléka a necháme ho nabobtnat. V mlýnku nameleme maso, nasáklý rohlík a smícháme ve velké míse s nakrájenými špenátem s bylinkami, drceným stroužkem česneku, 1 vejcem, parmazánem, solí a kořením. Ze směsi vytvoříme váleček, který dáme do pekáčku a poklademe plátky másla. Lehce podlijeme vodou a dáme do trouby vyhřáté na 180°C. Průběžně v troubě poléváme šťávou a pečeme cca 45 minut. Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.