Krůtí sekaná s paprikovou klobásou
Tato na přípravu trochu složitější sekaná se vám odmění úplně neuvěřitelnou chutí. Věnujte jí čas a péči a nebudete litovat. Klobásu doporučujeme Zelenkovu krůtí paprikovou, kterou můžete koupit v našich prodejnách.
Ingredience:
1 kg mletého krůtího masa (nejlépe z prsou či ze stehen)
2 vejce
1 lžíce worcestrové omáčky
100 g krůtí paprikové klobásy (nakrájená na kostičky)
80 g čedaru (strouhaný nahrubo)
2 jarní cibulky (nakrájené na plátky)
1 lžička mleté uzené papriky
2 lžičky čerstvé nasekané hladkolisté petrželky
sůl a pepř
1 houska (cca 120 g)
250 ml plnotučného mléka
Na základ:
1 cibule
1 hrnek zeleniny (mrkev, řapíkatý celer, paprika, pórek, žampiony) - zvolte kombinaci nebo jeden druh
150 ml vína
2 lžíce slunečnicového oleje
Na dokončení:
1 lžíce medu
1 lžíce kečupu
Jak na to?
V míse pokropte světlou bagetu nebo housku (nakrájenou na kostičky) plnotučným mlékem a nechte vsáknout. Trvá to cca 10 minut. Přebytečné mléko můžete odlít.
V pánvi na slunečnicovém oleji na mírném ohni opékejte cibuli a zvolenou zeleninu do měkka. Trvá to asi 5 minut. Zalijte vínem, zvyšte plamen a vařte, až se tekutina téměř vyvaří. Dejte do mísy vychladnout.
Přidejte mleté maso, vejce, worcester, klobásu, čedar, jarní cibulku, uzenou papriku, bylinky, osolte a opepřete. Promíchejte a usmažte si zkušební řízeček. Případně dosolte nebo dopepřete.
Na plechu s pečícím papírem zformujte bochník sekané a potřete směsí kečupu s medem. Pečte cca hodinu dozlatova na 200 °C. Vyjměte z trouby a nechte odpočinout.
Podávejte s jemnou bramborovou kaší.