Krůtí stew
Blíží se svátek sv. Patrika, tak přinášíme něco z jeho ostrova. Stew je pojem z irské tradiční kuchyně - je to dušené maso z jednoho hrnce, něco mezi polévkou a hlavním jídlem. Můžete zde použít maso jehněčí, hovězí nebo krůtí jako my. Chutě si při pomalém vaření nádherně prolnou a vy si užijete neodolatelný kulinářský zážitek.
Ingredience:
500 g krůtího masa (ideálně ze stehen)
1 kg brambor
3 velké mrkve
2 cibule
2 pórky
3 stroužky česneku.
0,5 litru hovězího vývaru
1 lžička tymiánu
1 lžička kmínu
0,5 lžičky mletého pepře
1 lžíce cukru
bobkový list
sůl
olej
petrželka na ozdobení
Jak na to?
Maso, mrkev a brambory nakrájíme na kostky. Cibuli a pórek na kroužky. V širokém kastrolu rozpalte olej a zprudka na něm orestujte dozlatova krůtí maso nakrájené na kostky.
Přisypte nakrájenou cibuli a po chvíli i mrkev, pórek, brambory a najemno nasekaný česnek. Opékejte dozlatova, poté zasypte paprikou, nechte rozvonět a zalijte vývarem tak, aby bylo maso skoro ponořené. Osolte, opepřete a přidejte kmín a tymián. Přikryjte pokličkou a nechejte na velmi mírném ohni vařit cca 3 hodiny, tzv. pomalu táhnout. Můžeme podávat s pečivem.