Krůtí stroganoff s rýží
Původní ruský pokrm je klasicky připravován s hovězím masem. My jsme tuto masovou směs připravili s masem krůtím a je opravdu výborná. V Rusku byla nejčastější příloha pečené brambory, my ale preferujeme rýži.
Ingredience:
2 krůtí stehna vykoštěná
1 menší pórek
250 g žampiónů
250 ml vývaru (nejlépe drůbežího)
250 ml zakysané smetany
2 lžíce plnotučné hořčice
2 stroužky česneku
olej
sůl
pepř
Jak na to?
Krůtí stehna nakrájejte na menší kousky, ve velké míse osolte a opepřete. V pánvi rozpalte olej a postupně na něm maso prudce osmahněte, aby se zatáhlo. Nedávejte tam maso všechno. Začalo by se vám dusit a nemělo by tu správnou křupavou strukturu. Maso si dejte bokem.
Do výpeku přilejte ještě trochu oleje a orestujte na něm jemně pokrájený pórek, žampiony a česnek nakrájené na plátky. Žampiony pustí šťávu, počkejte až se trochu zredukuje a přilejte vývar, smetanu a hořčici. Omáčku přiveďte k varu a stáhněte na mírný plamen. Nechte probublávat, dokud omáčka mírně nezhoustne. Do omáčky vraťte maso a nechte ještě chvíli prohřát. případně dochuťte solí a pepřem.