Krůtí vývar s tyrolským knedlíkem
Vývar tak trochu jinak. Jeden velký knedlík v čistém vývaru se nejčastěji podává na rakousko-italském pomezí. Základem je silný vývar a ten nejlepší je z krůtích krků. Do takového knedlíku patří poctivé uzené maso, třeba naše uzená rolka nebo uzená krůtí prsa.
Ingredience:
Jako základ polévky použijte silný vývar z krůtích krků.
Recept na něj najdete zde.
Na tyrolské knedlíky:
100 g uzené slaniny
100 g uzeného krůtího masa nakrájeného na malé kostky
1 vejce
200 g starších rohlíků nakrájené na malé kostky
200 ml mléka
50 g hrubé mouky
2 lžíce petrželky
sůl a pepř
Slaninu nakrájejte na malé kostičky a opečte ji na pánvi, dokud se tuk částečně nevypeče, nechte vychladnout. Do velké mísy dejte kostky rohlíků, uzeného masa a slaninu. Zalejte mlékem, rozmíchaným vajíčkem a zasypte hrubou moukou. Přidejte nasekanou petrželku, trochu soli a pepře. Vše zpracujte v soudržnou hmotu. Těsto nechte asi 5 minut odležet a potom tvarujte knedlíčky do velikosti pingpongového míčku.
Takto velké knedlíčky vaříme v páře (v hrnci na pařáku) přibližně 10 minut. Dobu varu můžeme upravit dle velikosti knedlíčků.
Knedlíčky dáme do horkého vývaru, můžeme posypat pažitkou, libečkem nebo trochou petrželky.