Lasagne s ricottou a krůtím masem
Klasický recept na boloňské lasagne už v našem magazínu najdete. Co ale vyzkoušet lasagne naplněné sýrovou omáčkou, špenátem a krůtím mase v celku?
Ingredience:
16 plátků lasagní
2 krůtí prsa
500 g ricotty
300 g špenátu
100 g mozzarelly
Na sýrovou omáčku:
100 g másla
1 cibule
1 stroužek česneku
50 g strouhaného parmazánu
200 g mozzarelly
300 ml plnotučného mléka
oregano, pepř, bazalka
sůl
Jak na to?
Krůtí maso uvaříme v osolené vodě doměkka a natrháme na menší kousky. Špenát spaříme vařící vodou a necháme zavadnout. Smícháme společně s masem a ricottou, osolíme a opepříme.
Vývar si můžeme nechat a přidat ho třeba do polévky.
Připravíme si sýrovou omáčku. V rendlíku rozpustíme máslo a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibulku. Na poslední chvíli přidáme drcený česnek, který necháme jen krátce rozvonět a zalijeme mlékem. Mozzarellu nastrouháme a přidáme společně s parmazánem. Omáčku stáhneme na mírným plamen a necháme pomalu probublávat. Dochutíme solí a pepřem. A necháme lehce vychladnout.
Velký pekáč vymažeme olejem a dáme první vrstvu lasagní. Zalijeme sýrovou omáčkou, kterou poklademe lasagnema. Další vrstva bude špenátová směs s masem. Opět poklademe pláty lasagní. Postup opakujeme.
Poslední vrstva jsou mozzarella natrhaná na malé kousky položená na těstovinách.
Přikryjeme alobalem a pečeme 30 minut přikryté v troubě vyhřáté na 180 °C, následně alobal sundáme a dopečeme dalších 15 minut odkryté.