Mleté krůtí kuličky na řecký způsob
Chcete vyzkoušet krůtí maso na řecký způsob? Krůtí maso jsme doplnili sýrem feta, novými brambůrky a jogurtovým dresinkem s bylinkami. Jakmile bude čerstvá sezónní zelenina, nezapomeňte přidat salát tzatziki nebo klasický “řecký” salát s olivami.
Ingredience:
Na kuličky:
500 g mletého krůtího masa
1 starý rohlík nakrájený na drobné kousky
60 ml mléka
1 vejce
2 stroužky česneku
1 lžička drceného sušeného chilli
kůra z 1/2 biocitronu, nastrouhaná najemno
hrst nasekané petrželky
100 g sýra feta, rozdrobeného
mořská sůl
750 g drobných nových brambor
6 stroužků česneku
Na dresink:
100 ml řeckého jogurtu
hrst bylinek (máta, oregano, petrželka)
šťáva z ½ citronu
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku (nadrcený)
1 lžička cukru
Jak na to?
Příprava kuliček:
V misce zalejem suché pečivo mlékem a necháme ho nasáknout. Přebytečné mléko slejeme. Smícháme maso s pečivem, vajíčkem, rozdrceným česnekem, rozdrobenou fetou a kořením. Vlhkými dlaněmi tvoříme malé kuličky.
Pekáč vymažeme olejem a opatrně vsypeme kuličky. Brambory omyjeme, větší pokrájíme a přidáme ke kuličkám. Česnek oloupeme a celé stroužky česneku přidáme do pekáče.
Pečeme cca 1 hodinu při 180 °C.
Všechny ingredience na dresink smícháme v jedné misce a podáváme k hotovému jídlu.