Omáčky a dipy ke grilovanému masu
Dipy a omáčky ke grilovanému masu neodmyslitelně patří. Vybrali jsme ty, které nám nejvíce chutnají ke grilovanému krůtímu masu.
Česnekový dip s paprikou
1 červená paprika
3 lžíce majonézy
5 lžic zakysané smetany
2 stroužky nadrceného česneku
3 lžíce balzamikového octa
sůl a pepř
Papriku omyjte, očistěte a nakrájejte na drobno. Dobře promíchejte se zbytkem ingrediencí. Tato marináda je skvělá do krůtího burgeru.
Avokádové guacamole
2 avokáda
2 limety
2 stroužky česneku
2 rajčata
2 chilli papričky
čerstvý koriandr
sůl a pepř
Dužinu z avokád rozmačkejte společně s limetovou šťávou, potom promíchejte s nasekaným česnekem a chilli papričkami. Přidejte nadrobno nakrájená rajčata a podle chuti nasekaný koriandr. Dolaďte solí a pepřem.
Pokud vám tento dip zbyde, použijte ji do sendvičů ke krůtí šunce.
Pikantní rajčatová omáčka
(skvělá ke klobáskám a párkům)
250 g rajčat
špetka cukru
chilli papričky dle chuti a síly
3 stroužky česneku
½ lžičky mletého bílého pepře
2 lžičky mletého hořčičného semínka
olej
Rajčata a chilli papričky očistěte, zbavte semínek a dužinu nakrájejte na drobno. V rendlíku rozehřejte olej, přidejte rajčata, chilli a špetku cukru. Necháme probublávat, až se stane ze směsi kaše. Přimícháme rozdrcené stroužky česneku, necháme prohřát cca 3 minuty. Rozmixujeme a dochutíme mletým bílým pepřem a mletým hořčičným semínkem. Pořádně promícháme.