Pečený krůtí krk
Krůtí krky nepatří jen do vývaru! Vyzkoušejte je marinovat a potom upéct. Budete překvapeni, jak tato opomíjená partie skvěle chutná.
Ingredience:
Na 2 krůtí krky:
Marináda:
6 stroužků česneků (drcených)
1 cibule nakrájená na drobno
6 lžic olivového oleje
1 lžíce sojové omáčky
3 lžíce rajského protlaku
chilli
sůl
pepř
3 cibule nakrájené na plátky
2 velká rajčata nakrájené na plátky
Jak na to?
Krůtí krky omyjeme, osušíme a pro lepší manipulaci nakrájíme na kratší části.
Ingredience na marinádu smícháme v ploché míse a nechám v ní minimálně 2 hodiny (ideálně přes noc) marinovat nakrájené krůtí krky.
Pekáček vymažeme a na jeho dno naskládáme kolečka cibule a rajčat. Položíme na ně marinované krky a zalijeme zbytkem marinády. Pečeme přikryté v rozehřáté troubě na 200 °C. Po půl hodině odkryjeme, aby se udělala kůrčička.
Podáváme s čerstvým pečivem nebo bramborovou kaší.