Pizza calzone s krůtí šunkou
Pizza calzone je vlastní pizza kapsa, která je chutná za tepla i za studena. Můžete si ji jednoduše sbalit na výlety a cesty. Pokud použijete hotové těsto na pizzu, ušetříte si čas i práci, můžete si ale samozřejmě připravit domácí dle svého oblíbeného receptu.
Ingredience:
Na 2 pizzy:
2 balení těsta na pizzu (jedno cca 300 g)
6 lžic hotové rajčatové passaty
150 g krůtí šunky nejvyšší kvality
1 červená cibule nakrájená na plátky
1 červená paprika (očištěná a nakrájená na tenké proužky)
1 balení mozzarelly (natrhané na malé kousky)
oregano (čerstvé či sušené)
2 lžíce strouhaného parmazánu
pepř
Troubu předehřejeme na 220 °C. Z jednoho těsta vyválíme kruh o průměru cca 30 cm a rozprostřeme ho na plech vyložený pečícím papírem. Půlku těsta potřeme půlkou passaty a vyskládáme půlkou ingrediencí (šunka, cibule, paprika, mozzarella), posypeme trouchou parmazánu a oregánem. Opepříme a překlopíme nepotřenou půlkou těsta. Měla by nám vzniknout velká “kapsa”. Přehneme okraje spodního plátu přes horní, stiskneme a vytvarujeme okraje. Mírně je navlhčíme vodou, budou tak lépe držet.
Kapsu potřeme olivovým olejem a parmazánem.
Stejný postup opakujeme u druhé pizzy.
Pečeme 15 minut do zlatova.