Salát Caesar s krůtím masem
Zbylo vám kousek opečeného krůtího masa z vánoční pečeně? Chcete si trochu odlehčit stravu po náročném vánočním období? Vyzkoušejte klasický recept na salát Caesar, který dostal jméno po svém tvůrci - mexickém šéfkuchaři italského původu Caesarovi Cardini.
Ingredience:
100 g opečeného krůtího masa nakrájeného na plátky nebo malé kousky
1 hlávka římského salátu
1 hrst hoblinek parmezánu
½ bagety nakrájené na malé kostky (na krutóny)
3 stroužky česneku
olivový olej
Na zálivku:
2 žloutky
2 plátky ančoviček (nakrájené na malé kousky)
1 lžička worcestrové omáčky
1 lžička strouhaného parmezánu
2 lžičky dijonské hořčice
1,5 dcl olivového oleje
Jak na to?
Na pánvi rozehřejte olivový olej, ve kterém nechte chvilku restovat 3 stroužky česneku. Ty vyjměte a opečte na takto ochuceném oleji kostky bagety.
Římský salát omyjte, nechte oschnout a natrhejte na kousky.
Ingredience na zálivku smíchejte, můžete i rozmixovat ručním mixérem.
Na talíře klademe salát, posypeme masem, hoblinami parmezánu, plátky masa a krutóny. Zálivku dáme zvlášť, aby si každý strávník dochutil salát sám.