Těstovinový salát á la Ceasar
Chcete si po Vánocích trochu odlehčit jídelníček? A co tak vyzkoušet těstovinový salát jako variaci na známý Ceasar salát. Můžete v něm využít kousky pečeného krůtího masa a udělá vám velkou parádu i na silvestrovské tabuli.
Ingredience:
500 g uvařených těstovin al dente (nejlépe vrtulek, které v sobě drží hodně zálivky)
½ hlávky ledového salátu
200 g cherry rajčátek
300 g nakrájeného krůtího masa
parmazán na hoblinky na posypání
Na zálivku:
2-4 filetky ančoviček
1 lžička dijonské hořčice
4 lžíce zakysané smetany (vysokoprocentní)
2 lžíce citronové šťávy
pepř
tymián
Jak na to?
Česnek rozdrťte, filetky nakrájejte na malé kousky, přidejte hořčici, smetanu a citronovou šťávu a vše vyšlehejte. Můžete přidat čerstvě mletý pepř nebo sušený tymián.
V míse lehce promícháme uvařené a okapané těstoviny, natrhaný ledový salát, krůtí maso a cherry rajčátky nakrájené na půlky. Při servírování posypeme notnou dávkou hoblinek parmazánu a zalijeme připravenou zálivkou.
Lze podávat s teplými i studenými těstovinami.