Těstoviny s krůtím masem v rajčatové omáčce
Na odlehčení stravy jsou výborné těstoviny ve spojení s výživným krůtím masem. Volte především těstoviny z celozrnné nebo semolinové mouky. Vařte je al dente (to znamená na skus), lehce nedovařené. Těstoviny potom “dojdou” společně s omáčkou.
Ingredience:
200 g krůtího masa (ideálně prsa nakrájená na kostičky)
40 g nasekaných naložených sušených rajčat
40 g nasekaných zelených oliv
100 g rajčatového protlaku
1 dcl smetany
1 lžička sušeného oregana
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku (nakrájený na drobno)
sůl
pepř
300 g těstovin (ideálně špagety)
Jak na to?
Těstoviny dejte vařit dle návodu. Na rozpáleném oleji chvilku zpěňte česnek, sušená rajčata a oregano. Opravdu jen chvilku, ať se vám česnek nespálí a nezhořkne. Přidejte olivy a kousky krůtího masa a opečte ho do zlatova. Zalijte rajčatovým protlakem, smetanou a cca 1 dcl horké vody. Osolte a opepřete a vařte cca 20 minut až bude maso měkké. Poté smíchejte směs s uvařenými těstovinami a podávejte posypané nasekanou petrželkou.