Trhané krůtí maso
Chuť a konzistence trhaného krůtího masa je úžasná. Je to jedna z nejlepších úprav, které známe. Nejde o žádnou rychlovku, vyčleňte si na přípravu masa čas. Odměnou vám bude neuvěřitelně silná a plná chuť.
Trhané maso můžete plnit do libovolného pečiva - opečeného chleba, tortilly nebo bulky, případně s klasickou přílohou jako brambory nebo těstoviny.
Ingredience:
1 velké krůtí stehno
1 rajský protlak (140g)
250 ml vývaru
4 lžíce medu
3 lžíce worcestrové omáčky
1 lžíce octa
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce uzené sladké papriky
1 cibule (nakrájená na drobno)
kousek zázvoru (cca 4 cm, nakrájený na menší kousky)
5 stroužků česneku (nakrájený na plátky)
pepř
sůl
Jak na to?
Stehno osolte a opepřete, dejte do pekáče s víkem, podlejte cca 2 dcl vody a dejte péct na 2 a půl hodiny na 150°C.
Na oleji osmahněte cibuli a na poslední dvě minuty přidejte česnek a zázvor. Poté přidejte vše ostatní - protlak, med, worcestrovou omáčku, ocet, hořčici, papriku a hrnek vývaru. Dobře promíchejte a prohřejte.
Maso vyjměte z trouby. Vyndejte z pekáče a nechte chvíli vychladnout. Po chvilce je otrhejte vidličkou od kosti. Kde je třeba maso odřízněte, stehno by ještě nemělo být zcela propečené. Maso vraťte do pekáče, zalejte připravenou omáčkou a vložte opět do trouby. Pečte zakryté další dvě hodiny. Na posledních dvacet minut pekáč odkryjte. Pozor ať se vám nepřipeče omáčka, raději promíchejte.
Servírujeme se zeleninovým salátem, kysaným zelím nebo čalamádou do oblíbeného pečiva. Můžeme přidat ještě opečené brambory nebo hranolky.