Velikonoční muffiny s uzeným krůtím masem
K Velikonocům neodmyslitelně patří také velikonoční hlavička neboli pečená nádivka s uzeným masem a mladými bylinkami. Co ji připravit trochu neobvykle jako občerstvení do ruky pro vaše koledníky. samozřejmě s naším výtečným uzeným krůtím masem.
Ingredience:
200 g uzených krůtích prsou
200 g čerstvých zelených bylinek (kopřiv, medvědího česneku, špenátu, pažitky, petrželky,...)
250 g hladké mouky
80 g sýru výraznější chuti (čedar, niva,..)
80 g másla
250 ml podmáslí
2 vejce
2 lžičky kypřícího prášku
½ lžičky jedlé sody
½ lžičky soli
Jak na to?
Bylinky spaříme horkou vodou, vymačkáme přebytečnou vodu a nasekáme na hrubo. Uzené maso a sýr nakrájíme na malé kostičky, vejce prošleháme. V míse smícháme mouku, sůl, kypřící prášek, sodu a půlku sýra. V jiné nádobě prošlehejte vejce, rozpuštěné máslo a podmáslí. Přilijte k suchým přísadám a stěrkou krátce promíchejte, jen aby se těsto spojilo. Přidejte spařené bylinky, uzené maso a opatrně zamíchejte. Plňte do muffinových košíčků a nahoru posypejte zbytkem sýra.
V rozpálené troubě na 200°C pečte přibližně 20 minut.
Muffiny vyndejte z plechu a nechte vychládnout na mřížce.