Zapečené brambory s krůtím masem a smetanou
Před Vánoce není čas ztrácet čas. Máme pro vás oblíbený recept z jednoho hrnce nebo pekáčku.Kombinace krémové zakysané smetany, aromatické hořčice a zlatavě rozpečené goudy vytvoří lahodné jídlo, které si všichni zamilují.
Ingredience:
600 g krůtích medajlonů
750 g brambor
50 g másla
1 lžíce oleje
2 lžíce kremžské hořčice
200 ml zakysané smetany
200 g nastrouhaného sýru (gouda, parmazán, čedar)
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
snítka rozmarýnu (nemusí být)
sůl a pepř
Jak na to?
Oloupejte brambory a nakrájejte je na kolečka. Vložte je do hrnce, zalijte horkou vodou, osolte a přidejte snítku rozmarýnu, který brambory krásně provoní. Vařte je do poloměkka, což zabere přibližně 10 minut. Mezitím si připravte pekáč, který vymastíte máslem. Uvařené brambory rovnoměrně rozprostřete do pekáče, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a dochuťte špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.
Krůtí medailonky nakrájejte na menší kousky a poklaďte je na vrstvu brambor. V misce smíchejte zakysanou smetanu s kremžskou hořčicí a touto směsí maso důkladně přelijte. Nakonec celý pokrm posypte nastrouhaným sýrem goudou a vložte do trouby předehřáté na 190 °C (nebo 170 °C u horkovzdušné trouby). Pečte přibližně 30 minut, dokud povrch nezezlátne a maso není dobře propečené.