Zapečené těstoviny s krůtí rolkou a hráškem
Klasika tak trochu jinak. Šunkafleky povýšené na gurmánskou záležitost.
Ingredience:
400 g krátkých těstovin (penne)
200 g uzené krůtí rolky
140 g mraženého hrášku (může být i s kukuřicí)
140 g mascarpone
1 lžíce dijonské hořčice
140 g čedaru (nastrouhaného nahrubo)
6 lžic strouhanky
Jak na to?
Těstoviny uvařte dle návodu a na poslední dvě minuty přidejte mražený hrášek. Slejte a trochu slité vody si nechte bokem (cca hrnek). Těstoviny i hrášek vraťte zpět do hrnce.
Přidejte mascarpone, hořčici a většinu sýra (trochu si nechte na posypání). Promíchejte. Zbývajícím teplem by se měla vytvořit hladká omáčka. Její hustotu můžete regulovat slitou vodou z těstovin.
Vmíchejte uzené maso nakrájené na kousky, osolte a opepřete.
Předehřejte si troubu na 180°C.
Přendejte do zapékací mísy, posypte strouhankou a zbývajícím sýrem. Zapékejte dokud se sýr neroztaví a strouhanka nesezlátne (cca 10 minut).