Krůtí stehno horní bez kosti a kůže - plátek
kat. č.: 10008Pokud neradi vykošťujete maso, ale přitom máte rádi silnější chuť stehenního řízku, tato varianta je pro vás správnou volbou. Krůtí stehno jsem vám vykostili a odstranili kůži, nařezali na plátky. Snadněji tak tuto partii můžete upravovat do oblíbených kostek, špízů nebo směsí.
Jejich největší předností je opravdu jednoduchá příprava, kterou zvládne i kuchař začátečník. Maso přitom zůstává po upečení vždy měkké, šťavnaté a chutné.
A jak krůtí maso upravovat? Obecně lze říci, že jemnou chuť krůtího masa je dobré vždy něčím doplnit. Záleží na vás, zda přidáte bylinky, hořčici, ostřejší koření nebo podlijete pivem či vínem.
Recepty:
Guláš z krůtího stehna a jater
Země původu: ČR
Trvanlivost: 5 dní