- Zelenka
- Naše nabídka
- Uzeniny
Uzeniny
Uzeniny nabízené naší společností jsou vyrobeny z našeho krůtího masa.
Uzenina: | Složení: |
Krůtí šunka výběrová | Krůtí maso min. 86%, pitná voda, jedlá sůl. Zahušťovadlo E407, E1422, stabilizátor E250, E450, antioxidant E301. |
Krůtí rolka | Krůtí maso min. 86%, pitná voda, jedlá sůl. Zahušťovadlo E407, E1422, stabilizátor E250, E450, antioxidant E301. |
Krůtí tlačenka | Krůtí maso min. 55%, masový vývar. Vepřové kůže, kvasný ocet lihový, jedlá sůl. Čerstvý česnek, směs koření, cibule. |
Krůta nebo krocan uzený | Krůtí maso (min. 86%), pitná voda, jedlá sůl. Zahušťovadlo E407, E1422, stabilizátor E250, E450, antioxidant E301. |
Krůtí díly uzené | Krůtí maso (min. 86%), pitná voda, jedlá sůl. Zahušťovadlo E407, E1422, stabilizátor E250, E450, antioxidant E301. |
Žádná naše uzenina neobsahuje alergeny ani lepek.
Uzeniny doporučujeme skladovat ři teplotě 1 až 5°C.
Uzené díly je možno bez další úpravy jíst, nebo dál grilovat.
Označení: | Popis: |
E407 | Karagenan - je sulfátový polysacharid, který se vyskytuje v červených mořských řasách. Používá se jako stabilizátor, zahušťovadlo, želírující látka a emulgátor. |
E1422 | Acetát zesíťovaného adipátu škrobu - je stabilizátor a zahušťovadlo. Je odolný proti vysokým teplotám a míchání (tzn. nemění strukturu nebo vlastnosti, když je míchán). Tento modifikovaný škrob dokáže stimulovat růst prospěšných bakterií v tenkém i tlustém střevě, podobně jako různá probiotika. Škrob tělo rozloží a zpracuje na glukózu tak, že má energetickou hodnotu 16,5kJ/g. |
E250 | Dusitan sodný - je sodnou solí kyseliny dusité. Dusitany dodávají potravinám uzenou chuť, umožňují vzdorovat a působit vůči bakteriím Clostridium botulinum, slouží jako stabilizátory barvy, prodlužují životnost výrobků a zabraňují oxidaci tuků. |
E450 | Pod označení E450 mohou spadat následující sloučeniny: Difosforečnan disodný, Difosforečnan trisodný, Difosforečnan tetrasodný, Difosforečnan didraselný, Difosforečnan tetradraselný, Difosforečnan divápenatý, Dihydrogendifosforečnan vápenatý. Jejich účinky v potravinách jsou podobné, proto o nich lze hovořit obecně pod souhrnným označením difosforečnany. Působí jako látky upravující kyselost, kypřící látky, stabilizátory, emulgátory a tavicí soli. Další jejich schopnosti zahrnují bránění nežádoucím reakcím přítomných kovů a vázání šťáv při výrobě masných výrobků. |
E301 | Jedná se o sodnou sůl kyseliny askorbové (E300) - vitaminu C. Používá se jako antioxidant, vitamín C nebo v masném průmyslu, kde urychluje uzení a brání vzniku rakovinotvorných látek a stabilizuje barvu masa. |