Krůtí paličky na rajčatech s kapary, olivami a červenou paprikou
Přeneste se do slunné Itálie s tímto receptem, který voní létem a středomořskou kuchyní. Šťavnaté krůtí maso v rajčatové omáčce s kapary, olivami a paprikou připomene bezstarostné chvíle u moře. Stačí pár jednoduchých surovin a doma si vykouzlíte kousek italské pohody.
Ingredience:
1 polévková lžíce olivového oleje
4 ks krůtích paliček (lze použít i krůtí stehenní řízky, na kousky)
400 g sekaných rajčat z plechovky
snítka rozmarýnu (lístky nasekat najemno)
1 červená cibule (na kolečka)
3 stroužky česneku (na plátky)
1 lžíce kapar
1 hrst zelených oliv
1 červená paprika nakrájená na kolečka
75 ml červeného vína (nebo vody)
sůl a pepř
Jak na to?
Ve větší nepřilnavé pánvi rozehřejte olivový olej na středním plameni. Krůtí paličky osolte a opepřete, poté je opečte ze všech stran dozlatova. Přidejte polovinu nasekaného rozmarýnu, promíchejte a opečené maso přendejte na talíř.
Do pánve k výpeku přisypte červenou cibuli a restujte ji na mírném plameni asi 5 minut, dokud nezměkne a nezačne zlátnout. Přidejte česnek a zbylý rozmarýn, restujte další 2–3 minuty, dokud nezačne směs vonět.
K cibuli a česneku přilejte sekaná rajčata, červenou papriku, kapary a zelené olivy. Vlijte červené víno (nebo vodu) a směs důkladně promíchejte. Přiveďte k varu, aby se chutě spojily.
Do omáčky vraťte opečené krůtí paličky. Pánev přiklopte pokličkou a na mírném plameni vařte 30–40 minut, dokud není maso měkké a šťavnaté. Během vaření občas promíchejte a případně dolijte trochu vody, pokud by se omáčka příliš zredukovala.
Omáčku na závěr dochuťte solí a pepřem podle potřeby.
Podávejte s křupavým chlebem, rýží nebo bramborovou kaší. Skvělou přílohou je také čerstvý zelený salát.